fbpx Очищення радіатора Subaru | SubaruHouse

Очищення радіатора Subaru

info

Нет ГБО

Важлива інформація

Ми обслуговуємо бензинові, дизельні та гібридні автомобілі Subaru (крім ГБО). Робимо це добре та правильно. Знаємо про Subaru усі.
Надаємо гарантію на виконані роботи. Гарантуємо порядність та професіоналізм.
Професійні механіки з досвідом роботи саме з Subaru.
Дилерський сканер. Повна діагностика будь-яких моделей Subaru. 
Команда з більш ніж 13-річним досвідом роботи тільки з Subaru. Чесний автосервіс з ремонту автомобілів Subaru у Києві.

ВАЖЛИВО: Ми не обслуговуємо автомобілі SUBARU із ГБО.

Радіатор — це частина системи охолодження двигуна, у разі перегріву якої можна закип'ятити мотор, після чого йому світить незначний ремонт, у кращому випадку, а в гіршому — капітальний ремонт або повна заміна, а це вже значні матеріальні витрати. Саме тому очищення радіатора ми, СТО Subaru House, радимо проводити систематично і тільки звертаючись до кваліфікованих майстрів, щоб уникнути непотрібних проблем.
Очищення радіатора займає зовсім небагато часу. Таке миття рекомендується робити як із зовнішньої, так і з внутрішньої сторони радіатора.

Чистка радіатора зовні
Забруднення радіатора зовні відбувається з наступних причин:
•    Велика кількість пилу та бруду, який потрапляє на корпус радіатора. Від цього ефекту ніяк не захиститися, тому що потік повітря, необхідний для роботи системи охолодження, у будь-якому випадку буде нести частинки пилу. Осідає пил разом із вологою утворює на пластинах радіатора кірку, яка погіршує охолодження.
• Комахи також нерідко стають причиною зниження ефективності охолодження. Під час руху вони налипають на радіатор, ускладнюючи проходження повітря між пластинами.
• Травинки, сіль та інші реагенти, які потоками повітря потрапляють на радіатор з-під коліс автомобілів, що попереду їдуть, утворюють щільний «килим» на радіаторі.
Весь налиплий бруд сильно заважає роботі радіатора. При цьому візуально можна не зрозуміти, наскільки забруднена ваша система охолодження і роками їздити з недостатнім охолодженням.

Існує два найбільш оптимальні періоди на рік для процедури миття радіатора. Це квітень та липень
Влітку стільники охолодження забиваються пухом від тополь та липкими нирками. Під дією температури вони ущільнюються і проникають углиб осередків, де спікають у щільну масу разом із пилом. Потоки повітря не можуть пробитися крізь таку подушку і процес охолодження мотора порушується. Але найсумніше, коли на застарілий тополиний пух накладається зимовий бруд упереміш із сіллю.

Зазвичай минає кілька років, перш ніж новенький радіатор відчуває дефіцит тепловіддачі. Але, майстри нашого СТО Subaru House у Києві рекомендують перевіряти та, за необхідності, чистити радіатор зовні не рідше 2 разів на рік. АЛЕ, частота прямо залежить від регіону, де найчастіше їздить авто і від маршрутів вашого пересування. У групу ризику потрапляють автомобілі, що катаються довго на міжміських трасах. Швидкість велика, енергія зіткнення з частинками пилу велика, бруд глибоко впивається в стільники.

Великі проблеми чекають ті машини, які годинами тримаються за фурами, що пилять. Мало того, що з-під коліс летять каміння в скло, клуби пилу, що так піднімаються, забивають не тільки радіатор, але і всі фільтри. Взимку від фур летить емульсія з води, піску та розчинених хімічних реагентів. Ця субстанція налягає на радіатор і буквально цементує простір між осередками. Під впливом температури жижа коксується в тверду кірку. І тут не варто обманюватися: сама вона не відвалиться ніколи, потрібно ретельне очищення.

Так як миття радіатора - це складний технологічний процес, то самостійне миття радіатора може призвести до не найприємніших наслідків як для авто, так і для вашого гаманця (наприклад: виходить з ладу електроніка, починаються перебої в роботі сенсорів і датчиків, бортова система видає помилки , або струмінь води під тиском ударяє в чорну коробку радіатора, де знаходиться блок керування).
Майстри нашого Автосервісу Subaru House у Києві знайомі з усіма тонкощами технології зовнішнього очищення радіатора та мають необхідний допуск, виконають всю необхідну роботу якісно та в найкоротші терміни.

Чистка радіатора всередині
При систематичній експлуатації транспортного засобу відбувається забруднення системи охолодження двигуна внутрішнього згоряння. На стінках радіатора та шлангів залишається наліт, який згодом ускладнює повноцінне охолодження вузла. В результаті двигун нагрівається і його продуктивність зменшується. Не виключається той факт, що надалі двигун перегріється і вийде з ладу.

Промивання системи охолодження виконується з єдиною метою - для усунення відкладень, які складаються зі сміття, пилу та дрібних частинок металу.

Охолодна рідина піддається процесу окислення. Як результат, на стінках утворюється наліт, що зменшує переріз трубок, що призводить до погіршення теплообміну. Саме тому чистити радіатор слід систематично, щоб уникнути серйозних неприємностей.

Бажано виконувати чистку системи при кожній заміні рідини, що охолоджує. Подивившись стан злитого антифризу, можна судити про необхідність чищення радіатора. Якщо за кольором рідина прозора без сміття, проводити очищення не обов'язково. 

Майстри нашого Автосервісу Subaru House у Києві якісно та швидко виконують подібний вид робіт т.к. мають багаторічний досвід та необхідну базу знань, а на нашому СТО Subaru House завжди є все необхідне обладнання та реагенти для якісного виконання робіт з очищення радіатора як усередині, так і зовні.

чистка радиатора
чистка радиатора
Категории: