fbpx Subaru та симетричний повний привід. Як це працює | SubaruHouse

Subaru та симетричний повний привід. Як це працює

info

Нет ГБО

Важлива інформація

Ми обслуговуємо бензинові, дизельні та гібридні автомобілі Subaru (крім ГБО). Робимо це добре та правильно. Знаємо про Subaru усі.
Надаємо гарантію на виконані роботи. Гарантуємо порядність та професіоналізм.
Професійні механіки з досвідом роботи саме з Subaru.
Дилерський сканер. Повна діагностика будь-яких моделей Subaru. 
Команда з більш ніж 13-річним досвідом роботи тільки з Subaru. Чесний автосервіс з ремонту автомобілів Subaru у Києві.

ВАЖЛИВО: Ми не обслуговуємо автомобілі SUBARU із ГБО.

Система повного приводу Subaru забезпечує ефективний розподіл тягового зусилля по всіх чотирьох колесах.

Привод Subaru

Завдяки поєднанню симетричного повного приводу Symmetrical All-Wheel Drive (SAWD) та горизонтально-опозитного двигуна Subaru Boxer, силовий агрегат розташовується симетрично щодо поздовжньої осі автомобіля, а трансмісія зміщується назад, у межі колісної бази. Таке компонування оптимізує поздовжньо-поперечний баланс мас та забезпечує стабільну тягу на будь-яких покриттях у різних умовах руху. Крім того, досягається чудова стійкість на високих швидкостях та чудові характеристики повертаності та чутливості до управління, що робить SAWD основною технологією, що підводить фундамент під філософію безпеки Subaru у поєднанні із задоволенням від водіння.

Завдяки безперервним дослідженням, адаптуючи систему повного приводу Subaru до характеру кожної моделі, в цій сфері компанія довела свої технології до досконалості - від технології, здатної забезпечити керованість на нерівній дорозі, до унікальної технології, яка гарантує високу стійкість в умовах дощу, снігу або руху на високій швидкості. Найновіші розробки включають керування тяговим зусиллям на чотирьох колесах, що створює постійне надійне зчеплення всіх чотирьох коліс із дорогою.

Видів повного приводу Symmetrical AWD чотири.

  • Перший з них, VTD, спортивна версія повного приводу з електронним управлінням, що покращує характеристики повертаності.

Ця система повного приводу включає міжосьовий планетарний диференціал і багатодискову гідравлічну муфту блокування з електронним управлінням. Розподіл моменту, що крутить, між передніми і задніми колесами у співвідношенні 45:55 безперервно коригується блокуванням диференціала за допомогою багатодискової муфти. Розподіл моменту, що крутить, контролюється автоматично, аж до співвідношення 50:50 між передніми і задніми колесами, з урахуванням стану дорожнього покриття. Це забезпечує чудову стійкість, а за рахунок розподілу моменту, що крутить, з акцентом на задні колеса покращуються характеристики повертаності, що забезпечує агресивне спортивне водіння.

VTD використовувався на моделях Legacy GT 2010-2013 рр., Forester S-Edition того ж періоду, Outback з 3,6-літровим двигуном 2010-2014 рр., Tribeca, WRX і WRX STI 2011-212 рр.

  • Друга система - ACT (система повного приводу з активним розподілом крутного моменту), що підвищує економічність і стійкість.

Оригінальна багатодискова муфта передачі крутного моменту Subaru з електронним керуванням регулює розподіл крутного моменту між передніми та задніми колесами в режимі реального часу відповідно до умов руху. У штатних режимах система розподіляє крутний момент між передніми та задніми колесами у співвідношенні 60:40. Вона максимально використовує переваги повного приводу, забезпечуючи стійку та безпечну керованість у будь-якій дорожній ситуації, незалежно від рівня підготовки водія.

На автомобільному ринку з цим типом повного приводу представлені моделі Forester, Outback та XV з трансмісією Lineatronic.

  • Третя система - Система повного приводу з міжосьовим диференціалом з вискомуфтою (CDG), що самоблокується, для механічних трансмісій.

У її конструкції застосований міжосьовий диференціал з конічними шестернями, що блокується віскомуфтою. При цьому у звичайних умовах руху розподіл тяги між передніми та задніми колесами відбувається у співвідношенні 50:50. Ця система дуже добре підходить для спортивного водіння, тому не дивно, що раніше вона використовувалася на моделі WRX з механічною КП, а сьогодні в автомобільному світі представлені моделі Forester та XV з механічною трансмісією

  • Четверта система повного приводу Subaru - DCCD - Система повного приводу з багаторежимним міжосьовим диференціалом

Ця система орієнтована забезпечення максимальних ходових характеристик, для серйозних спортивних змагань. Система DCCD використовує поєднання механічного та електронного блокувань диференціала при зміні крутного моменту. Крутний момент між передніми та задніми колесами розподіляється у співвідношенні 41:59, з акцентом на максимальні ходові характеристики та оптимальне керування динамічною стабілізацією автомобіля. Механічна блокування відрізняється швидшим відгуком і спрацьовує до електронного. Працюючи з великим моментом, що крутить, система демонструє найкращий баланс між гостротою управління і стійкістю. Є встановлені режими керування блокуванням диференціала, а також режим ручного керування, якими водій може користуватися відповідно до дорожньої ситуації.

І насамкінець кілька добре відомих постулатів про переваги повного приводу Subaru Symmetrical AWD.

  • По-перше, завдяки тому, що крутний момент розподіляється на всі чотири колеса, автомобіль демонструє стабільну поведінку як на дузі повороту на асфальтовому покритті, так і при русі по дорозі з неоднорідним покриттям. Особливо помітна перевага повнопривідного автомобіля під час їзди зимовими дорогами.
  • По-друге, повнопривідний автомобіль більше схильний до нейтральної повертаності, ніж його монопривідні побратими. Таким чином, у його водія значно менше шансів виїхати повз поворот.
  • І, звичайно, повнопривідний автомобіль, як правило, має гарну динаміку розгону: крутний момент, що передається на всі чотири колеса, дозволяє краще реалізувати можливості двигунів великої потужності.
Категории: